Vier tips voor een langere levensduur van je horloge

Horloges zijn vaak vrij prijzig. Dat is zeker het geval, wanneer je een merkhorloge aanschaft. Nu is het wel zo dat deze horloges vaak van een goede kwaliteit zijn en dus langer meegaan, maar ook deze horloges kunnen natuurlijk kapotgaan. Om dat te voorkomen, doe je er verstandig aan om de volgende vier tips in je op te nemen.

1. Houd u horloge in beweging

Een veelvoorkomende oorzaak van een defecte horloge, is dat de horloge te weinig in beweging is. Net zoals een mens heeft een horloge namelijk regelmatig beweging nodig. Met beweging bedoelen we overigens dat de horloge regelmatig opnieuw opgewonden moet worden. Gebeurt dit niet, dan verdwijnt de smerende werking van de olie en kan de horloge als het ware gaan stotteren en daardoor verkeerd gaan lopen.

2. Draag u horloge niet tijdens het sporten

Wanneer u gaat sporten, kunt u uw horloge beter afdoen. Dit heeft er mee te maken dat er tijdens het sporten een relatief grote kans bestaat dat uw horloge een klap krijgt en daar zijn ze natuurlijk niet voor gemaakt, hoewel sommigen dat wel pretenderen te zijn. Zulke stoten kunnen er dan ook zorgen dat er blijvende schade op kan treden.

3. Vermijd aanraking met chemicaliën

Iets waar u ook rekening mee moet houden, is dat uw horloge niet in aanraking komt met chemicaliën. Dit is niet zozeer van belang om uw horloge te laten werken, als wel om ervoor te zorgen dat hij uiterlijk geen schade oploopt. Chemicaliën als alcohol, parfum, chloor en kwik kunnen er namelijk voor zorgen dat de kleuren van de band of kast worden aangetast.

4. Kies een veilige plaats om uw horloge te bewaren

Het uitzoeken van een veilige plaats van uw horloge, is niet alleen van belang om de kans op diefstal te minimaliseren, het zorgt er ook voor dat het horloge langer mee kan gaan. In dit laatste geval wordt met een veilige plaats bedoeld dat de plaats droge en stofvrije plaats ligt.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

10 reacties op “Vier tips voor een langere levensduur van je horloge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.