Pulsar horloges: Quartz of Solar

Pulsar horloges maken deel uit van Seiko, een Japanse fabrikant die in 1881 werd opgericht. Pulsar verkoopt horloges met een Quartz of Solar uurwerk. Het verschil tussen deze twee uurwerken zit hem in de manier van aandrijven.

Quartz

Een Quartz horloge wordt aangedreven door middel van een batterij in de kast van het horloge. Elk Quartz horloge beschikt over een Quartz kristal dat voortdurend trilt op één en dezelfde frequentie zodat er een signaal naar het tijdsmechanisme gestuurd wordt en de tijd nauwkeurig weer kan worden gegeven. Zo is een Quartz horloge ontzettend nauwkeurig en precies. Ook zijn deze horloges in de loop van de jaren erg betrouwbaar en gemakkelijk in onderhoud. Het enige onderhoud dat regelmatig plaats zal moeten vinden, is het vervangen van de batterij in de horlogekast. Dit is, afhankelijke van het type horloge, eens in de één tot vijf jaar nodig.

Solar

Een Solar horloge werkt, zoals het woord al zegt, op lichtenergie. In het horloge zit een zonnecel verwerkt die licht omzet in elektrische energie die het horloge aandrijft. Aangezien we in Nederland niet elke dag zon hebben is het ook fijn om te weten dat het horloge zowel werkt op zonlicht maar ook kunstlicht. Veel Solar horloges hebben een accu waarin veel extra energie opgeslagen kan worden zodat je in donkere tijden ook kunt blijven vertrouwen op je horloge. Door de nieuwste technologische verbeteringen kunnen solar horloges steeds langer (lees: maanden) zonder licht omdat ze energiezuiniger werken. Een batterij-indicator vertelt je hoeveel energie de batterij nog bevat zodat je op tijd de batterij op kunt laden.

Pulsar modellen

De meeste pulsar modellen zijn klassiek qua uitstraling. Met een lederen, stalen, metalen of doublé band krijgt het horloge een bepaald soort prestige. De horloges zijn vaak waterresistent of waterdicht tot 50 of zelfs 100 meter. Zo kan het horloge tegen een stootje en hoef je niet na te denken wat je ermee wilt gaan doen. Voor dames verkoopt het merk momenteel alleen analoge horloges. Heren kunnen daarentegen kiezen uit een analoog, chronograaf of digitaal horloge. Een chronograaf horloge heeft stopwatchfuncties als extra.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

37 reacties op “Pulsar horloges: Quartz of Solar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.