U zou graag een horloge bij MYRwatches kopen, maar u bent niet zeker over de verschillende termen van het horloge? Maak je geen zorgen, wij hebben een complete lijst van de verschillende termen, dit maakt uw besluit over het horloge gemakkelijker.

Analoge horloge: Een horloge met een wijzerplaat. Deze wijzerplaat heeft nummer en/of markeringen. De wijzerplaat kan 12 uur of 24 uur aanduiden.

Analoge Digitaal: Samen met een analoog horloge kan het tevens ook digitaal zijn.
Hier heeft het horloge een digitale wijzerplaat waar je o.a alarm, chronometer, e.d hebt.
De tijd wordt zowel met wijzers als digitaal aangeduid.

Auto Repeat Countdown Timer: Deze functie telt de ingestelde tijd af.
Een countdown timer zal zichzelf resetten zodra de ingestelde tijd is verstreken, daarna begint het aftellen opnieuw.

Automatisch horloge: Een horloge waarvan de drijfveer is opgewonden door de bewegingen of versnellingen van de drager. Een rotor draait en geeft zijn energie aan de veer door middel van een passend mechanisme.

Automatisch opwinden: Ook wel zelf opwinding, dat gebeurt door de beweging van de arm van de drager in plaats van het horloge steeds handmatig “op te winden” . Het werkt door middel van een rotor die draait in reactie op een motie, waardoor de drijfveer van het horloge aangedreven wordt. Een automatisch horloge die niet gedragen wordt voor een dag of twee zal eerst handmatig moeten worden opgewonden vooraleer deze zal werken.

Batterij-indicator: Een kenmerk van een horloge dat laat zien wanneer de batterij moet vervangen worden.

Bi-directionele Lunette: Een ring die kan worden verplaatst, hetzij rechtsom of linksom.
Deze worden gebruikt voor wiskundige berekeningen of voor het bijhouden van de verstreken tijd.

Cabochon: Decoratieve steen die is uitgehakt in een ronde vorm.

Caseback: De keerzijde van een horlogekast dat ligt tegen de huid. Kan transparant zijn voor het bekijken van de innerlijke werking van het horloge. De meeste fabrikanten graveren casebacks met hun naam-, water-en schokbestendig of de inhoud van andere details.

Case: De metalen behuizing van het horloge. Roestvast staal is het meest typische metaal dat wordt gebruikt, maar titanium, goud, zilver en platina kan ook worden gebruikt. Minder dure horloges zijn meestal gemaakt van messing en bedekt met goud of zilver.

Chronograaf: Een stopwatch, dwz een timer die kan worden gestart en gestopt. Er zijn vele variaties op de chronograaf. Sommige werken met een centrum secondewijzer, die tijd op de wijzerplaat van het horloge houdt. Anderen gebruiken subdials om de uren, minuten en seconden verstrijken. Weer anderen zien de verstreken tijd op een digitaal display op de wijzerplaat. Wanneer een chronograaf wordt gebruikt in combinatie met gespecialiseerde schubben op de wijzerplaat, kan deze veel verschillende functies uitvoeren, zoals het bepalen van de snelheid of de afstand.

Chronometer: Deze term verwijst naar een precisie horloge dat is getest in verschillende temperaturen en posities, en voldoet zo aan de nauwkeurigheid normen die door een officiële instituut in Zwitserland.

Countdown Timer: Een functie waarmee de gebruikers bijhouden hoeveel van een vooraf ingestelde tijd is verstreken.

Dag / Datum Horloge: Een horloge die niet alleen de datum, maar ook de dag van de week weergeeft.

Dag / nacht indicator: Een gekleurde of gearceerde band op een wereld tijd dat laat zien welke tijdzones zijn bij daglicht en die in de duisternis.

Diepte Alarm: Een alarm op een duikershorloge dat klinkt als de drager dieper is dan een vooraf ingestelde diepte, meestal stopt het alarm wanneer de duiker terug opstijgt.

Digitaal horloge: Een horloge dat de tijd weergeeft in cijfers in plaats van een wijzerplaat en wijzers te gebruiken.

Dual Time: Een extra knop die kan worden ingesteld op de tijd in een andere tijdzone. Het laat de drager spoor van de lokale tijd en de tijd gelijktijdig te houden in een ander land.

Flyback hand: Een secondewijzer op de chronograaf die kan worden gebruikt om de ronden of om eindtijden te bepalen voor de verschillende concurrenten in de race.

Geheugen rondetijd: Het geheugen van een horloge. Deze zal de tijden van ronden bijhouden. De drager kan deze tijden terug oproepen.

Geïntegreerde Armband: Een horloge armband die is geïntegreerd in het ontwerp van de behuizing.

Gezicht: De zichtbare zijde van het horloge, waar de wijzerplaat is opgenomen. De meeste gezichten zijn gemarkeerd met Arabische of Romeinse cijfers om de uren te geven.

Hightech Ceramic: Hightech keramiek is gepolijst met diamantstof. Omdat het keramiek door spuitgieten wordt gemaakt, kan het alle vormen aannemen. Het heeft een zeer glad oppervlak en is meestal te vinden in zwart, maar kan worden geproduceerd in een spectrum van kleuren.

Index: Een uurindicator op een analoge wijzerplaat, gebruikt in plaats van cijfers.

Kaliber: Een term die vaak gebruikt wordt door Zwitserse horlogemakers tot en met 48 geven ze een bepaald model een type, zoals Kaliber 48 betekenis model. Vaak wordt de term gebruikt om de beweging van de vorm, lay-out, of de grootte aan te geven.

Kalender: Een kenmerk dat het jaar toont, de dag van de maand en vaak de dag van de week.
Er zijn verschillende typen agendahorloges

Kroon: Het topje op de buitenkant van de zaak die wordt gebruikt om, de tijd en de kalender en het juiste uur in te stellen.

Kristal: De transparante afdekking op de wijzerplaat gemaakt van glas kristal, synthetische saffier of plastic

Kinetische: Gebaseerd op een revolutionaire technologie, horloges Kinetic werken door opgewekte energie uit natuurlijke beweging van je pols. Ze hoeven nooit een batterij.

Lap Timer: Een chronograaf functie die de tijd meet. Aan het einde van een ronde kan je de timer stoppen.
Voor de volgende ronde zal de timer weer vanaf nul beginnen te tellen.

Liquid-crystal display:(LCD) Een digitale display van het horloge dat de elektronische tijd toont door middel van de vloeistof die in een dunne laag tussen twee transparante platen.

Lunette: Een bezel (De ring rond de wijzerplaat van het horloge) dat kan worden ingeschakeld. Verschillende soorten van roterende blenden voeren verschillende tijdsmeting en wiskundige functies.

Lichtgevende wijzers: Handen gemaakt van skelet vorm met de opening opgevuld door een lichtgevende materiaal.

Mechanische beweging: Een beweging gebaseerd op een drijfveer, die gewikkeld is met de hand, het windt zich langzaam handmatig op. Een automatische mechanische vereist geen liquidatie als gevolg van de rotor, die wind de drijfveer elke keer dat u uw pols beweegt.

Micron: Eenheid van de meting van de dikte van de gouden coating. 1 micron = 1/1000mm.

Perpetuele Kalender: Een kalender die zich automatisch aanpast aan de maanden met verschillende lengtes tevens als voor het schrikkeljaar. Eeuwigdurende kalenders, die kunnen worden aangedreven door kwarts of mechanische bewegingen, ze zijn geprogrammeerd om nauwkeurig te zijn tot het jaar 2100.

Pulsimeter: Een weegschaal op een horloge voor het meten van de hartslag.

Quartz uurwerk: Een beweging die het mogelijk maakt dat een horloge de tijd aangeeft zonder opgewonden te worden.
Deze technologie maakt gebruik van de trillingen van een klein kristal om timing nauwkeurigheid te behouden.De kracht komt van een batterij die vervangen moet worden ongeveer elke 1,5 jaar. In de afgelopen jaren maakt de nieuwe quartz technologie het horloge mogelijk om zichzelf opladen zonder vervanging van de batterij. Deze stroom wordt opgewekt door middel van lichaamsbeweging, zoals een automatisch mechanisch horloge of door licht aangedreven door een zonnecel en zelf door lichaamswarmte. Een digitaal quartz horloge heeft geen mechanische onderdelen. De meeste quartzhorloges worden gemaakt in Hong Kong, Japan of Zwitserland.

Rekenliniaal: Een apparaat, bestaande uit logaritmische of andere schaal op de buitenste rand van de wijzerplaat van het horloge, dat kan worden gebruikt om berekeningen te doen wiskundige.

Roestvrij staal: Een uiterst duurzame metalen legering (chroom is een belangrijkste ingrediënt) dat is vrijwel immuun voor roest, verkleuring en corrosie, maar kan worden gepolijst, zodat die een edel metaal. Door deze en het belang van witte metalen sieraden, heeft stalen uitgegroeid tot een populaire setting voor diamanten.Door zijn kracht, is roestvrij staal vaak gebruikt zelfs op casebacks van horloges gemaakt van andere metalen.

Rose (of roze) Gold: Een zacht getinte goud dat legering bevat dezelfde metalen als geel goud, maar met een hogere concentratie van koper in de. Een populaire kleur in Europa, rose goud in horloges wordt vaak gezien in retro styling of tricolor goud versies. Sommige 18k rood goud horloges bereiken van hun kleur van extra koper in de legering.

Stappenteller: Een apparaat dat drager telt het aantal stappen genomen door het door te reageren op de gevolgen van de drager stappen de.

Sapphire Crystal: Een kristal (het deksel dat gezicht beschermt het horloge), gemaakt van synthetische saffier, een transparante breukvast, krasbestendig stof. Een saffier kristal is de duurste en duurzaam van alle van het kristal, ongeveer drie keer harder dan minerale kristallen en 20 keer harder dan acryl kristallen.

Schroef-Lock Kroon:Een kroon kan worden geschroefd in de zaak waterdicht te maken van het horloge.

Shock Resistance: Het horloge heeft de mogelijkheid om een bestand zijn tegen een impact gelijk aan die van een val op houten vloer van een hoogte van 3 meter.

Skeleton Case: Een zaak met een transparante voor-of achterkant die beweging kan de drager te bekijken van het horloge.

Sterling Silver: Een wit en sterk reflecterende edele metalen. Sterling zilver verwijst naar zilver dat is 92,5 procent zuiver, die moet worden afgestempeld op het metaal, soms vergezeld van de initialen van de ontwerper of het land van herkomst als een keurmerk. Hoewel minder duurzaam dan roestvrij staal en andere edele metalen, is sterling zilver vaak werkzaam in horloges die te coördineren of eruit sterling zilveren sieraden.Een beschermende coating kan worden toegevoegd om te voorkomen aanslag.

Stopwatch: Een horloge met een secondewijzer die tijd kan meten met tussenpozen.Wanneer een stopwatch is opgenomen in een standaard horloge, zijn zowel de stopwatch functie en het uurwerk aangeduid als een “chronograaf”.

Tachymeter: Een apparaat op het chronograaf horloge dat meet de snelheid van de drager hoe snel hij een bepaalde afstand heeft afgelegd.

Telemeter: Een Telemeter bepaalt de afstand van een object door te meten hoe lang het duurt om te reizen naar die afstand. Net als een tachymeter, bestaat het uit een stopwatch of chronograaf, en een speciale schaal, meestal op de buitenste rand van de wijzerplaat.

Timer: Instrument gebruikt voor het registreren van tijdsintervallen (duur, korte periodes), zonder enige vermelding van het tijdstip van de dag.

Titanium: De “space age” metal, vaak gebruikt in combinatie met een zilvergrijze uiterlijk. Want het is 30 procent sterker en bijna 50 procent lichter dan staal wordt het steeds meer gebruikt in horloge, met name sport horloge stijlen. Zijn weerstand tegen zout water corrosie maakt het bijzonder nuttig als duikershorloge.

Tritium: Een isotoop van waterstof dat wordt gebruikt voor het activeren van de lichtgevende puntjes of indices op een wijzerplaat.
De radioactiviteit die vrijkomt in dit proces is te gering om een ​​risico voor de gezondheid opleveren.

Unidirectionele Lunette: Een draaibare ring, vaak te vinden op duikers ‘horloges, die alleen beweegt in een richting tegen de klok. Het is ontworpen, wanneer een ​​duiker ongewild tegen de ring heeft gestoten, zal de ring terug in de oorspronkelijke positie komen. Omdat de ring slechts in een richting beweegt, kan de duiker alleen in de fout gaan bij de timing van zijn duik.

Verstreken tijd Lunette: Een draaibare ring gebruikt om de tijd bijhouden. De ring kan worden gedraaid, zodat de drager deze terug op nul kan afstemmen.Hij / zij kan dan de verstreken tijd uit de ring lezen.

Vergulden: Een laagje goud dat is electro-afgezet op een metaal; de dikte wordt gemeten in microns.

World Time Dial: Een draaiknop, meestal op de buitenste rand van de wijzerplaat van het horloge, dat de tijd vertelt tot de 24 tijdzones over de hele wereld. De tijdzones worden vertegenwoordigd door de namen van steden gedrukt op de ring of bel. De drager leest het uur in een bepaalde tijdzone door te kijken naar de schaal naast de stad dat de kleine wijzer wijst naar. De notulen zijn te lezen als normaal. Horloges met deze functie worden genoemd “world timers“.

Zonne-Kompas: Een kompas waarmee de drager polen zal bepalen door middel van een draaibare ring. De drager plaatst het horloge, zodat de kleine wijzer naar de zon gericht is. Hij neemt dan de helft van de afstand tussen de positie en 12 uur, en draait de ring tot aan de “Zuid” marker. Sommige Quartz horloges hebben een zonne-kompas dat de richting aangeeft op een digitale display.

Zonne-energie
Batterijen:
Batterijen in een quartz horloges die worden opgeladen via zonnepanelen op de wijzerplaat.