Hugo Boss: horloges die je outfit completeren.

We kennen het volgende horlogemerk allemaal van naam, alhoewel Hugo Boss ons niet direct doet denken aan horloges. Dat komt omdat het van oorsprong Duitse merk zich vooral richt op kleding en niet specifiek op horloges. Natuurlijk hoort bij een goed aangeklede man of vrouw ook een passend horloge dat de outfit compleet maakt. In dat opzicht is het dus niet zo vreemd dat Hugo Boss ook horloges ontwerpt. Het bedrijf dat door Hugo Boss (1885 – 1948) werd opgericht in Metzingen maakte uniformen voor de SS, Hitler Jugend, DA en Werhmacht in de Tweede Wereldoorlog toen de NS’ers aan de macht waren. Het merk kreeg hiervoor na de oorlog een boete van maar liefst 100.000 Mark.

Naar de beurs

Tegenwoordig is het merk Hugo Boss wereldwijd een fenomeen en naast kleding worden ook schoenen, brillen, parfums en horloges ontworpen en op de markt gebracht. Ook andere accessoires die bijdragen aan een compleet verzorgde outfit worden ontwikkeld en verkocht. 1985 was het jaar waarin het bedrijf van Hugo Boss naar de beurs ging. De Marzotto Groep kocht destijds de meeste aandelen van het populaire bedrijf. Tegenwoordig heeft deze groep een nieuwe naam, namelijk de Valentino Fasion Group.

De verschillende lijnen

Hugo Boss heeft een aantal naamlabels waaronder diverse stijlen ondergebracht zijn. Zo is er Boss Black, een lijn voor zowel dames als heren die een modern doch klassieke stijl waarborgt die geschikt is voor zakelijke en informele gelegenheden. Boss Selection is de duurste lijn van het merk met voornamelijk klassieke kleding. Boss Orange is een lijn die twee jaar na de inmenging met de Valentino Fashion Group op de markt kwam. Deze lijn is er een met vrijetijdskleding in felle kleuren en met aparte materialen. Een totaal andere lijn dan haar voorgangers dus. Boss Green voorziet de klant van stijlvolle sportkleding terwijl Hugo staat voor onconventionele outfits. Tot slot zijn er nog twee lijnen, waaronder Baldessarini voor de man vanaf middelbare leeftijd en Juvenis met uitsluitend stijlvolle overhemden.

Horloges

De horloges van Boss zijn ondergebracht in de lijnen waar ze bij horen. Zo zijn de horloges van Boss Orange moderner en aparter dan de horloges die bij Boss Black horen. Deze zijn klassieker en verfijnder dan menig ander horloge. Zo kies je het horloge dat past bij jouw look.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

7 reacties op “Hugo Boss: horloges die je outfit completeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.