Horloges van Casio: blinkend retro

Als je aan Casio denkt dan gaat je geheugen misschien vooral terug naar je grafische rekenmachine van de middelbare school, waarop je schuine teksten kon typen als je hem ondersteboven hield. Casio heeft echter ook een hele retro horlogelijn, die ook nog eens goed betaalbaar is.

Casio-A168WA-1YES Casio_horloge_F-91W

Waarschijnlijk heb je zo’n Casio horloge al wel eens bij je ouders gezien, want de modellen zijn eigenlijk al jaren hetzelfde. Bij Casio geloven ze heel erg in het behouden van ontwerpen die al jaren hun werk goed doen en waarom zou je iets veranderen waar niets mis mee is?

Opvallend goud

Het model en de uitstraling ervan is wel iets waar je van moet houden. Zij noemen het retro, maar als je het kitsch zou noemen geeft niemand je ongelijk. De modellen zijn of goud, of zilver, of brons en zijn daardoor erg opvallend. Ze zijn er voor zowel mannen als vrouwen en je hebt de keuze uit een klassiek klokwerk of een digitale klok.

Casio-A168WG-9EF

Omdat alle horloges zijn gemaakt van metaal en geen andere materialen bevatten, zoals leren bandjes, moet je bij aanschaf wel opletten welk type metaal je aanschaft, voor het geval je een allergie hebt. Omdat de horloges in prijsstelling redelijk goedkoop zijn, heb je niet te maken met echt goud of zilver, maar met roestvrijstaal. Hier zit meestal nikkel in verwerkt en er zijn nogal wat mensen die daar allergisch voor zijn. Als je zo’n allergie hebt, dan kun je beter kiezen voor een horloge dat niet van roestvrijstaal is gemaakt, maar dan zit je waarschijnlijk wel aan een groter prijskaartje vast.

Schoonhouden

Wat betreft het schoonhouden van deze horloges moet je vooral letten op eventueel vuil dat tussen de groeven van de bandjes terecht kan komen. Als je dat niet regelmatig weg haalt, kan je horloge alsnog gaan roesten. Je kunt het beste voorzichtig met een zachte doek het oppervlak schoonmaken. Om bij de fijne groeven te komen in het horlogebandje, kun je het meestal wel een zachte tandenborstel gebruiken. Dan nog even terug naar die welbekende rekenmachine van Casio, want dat hebben ze niet helemaal los kunnen laten bij de horlogelijn. Er bestaat een model waar een rekenmachine in is gebouwd en je betaald voor dit model maar negentig euro. Je kunt je afvragen waarom je een rekenmachine bij je horloge nodig hebt, maar misschien is dit heel handig als je in het dagelijks leven veel met wiskunde bezig bent. Je moet er maar van houden

Het minst opvallende model in de collectie is er een van zilver met een mechanisch klokwerk. Deze blinkt wat minder dan de andere modellen en is ook een stuk goedkoper dan de rest. Het is dus een type horloge waar je van moet houden. Of het is je smaak, of je vindt het niets. Wat wel een niet te missen voordeel is, is de prijstelling van de horloges. Ze kosten ongeveer hetzelfde als die geweldige rekenmachine van vroeger, beginnend rond de 45 euro. En dan heb je natuurlijk nog de optie om een horloge en rekenmachine in één aan te schaffen.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

🍪  Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.