Geen omkijken meer naar een automatisch horloge

Naast analoge en digitale horloges zijn er ook automatische horloges. Een knap staaltje vakwerk waarvan vaak vooral de echte horloge fans erg onder de indruk zijn. Doordat er geen batterijen nodig zijn is je keuze voor een automatisch horloge ook nog eens heel erg duurzaam.

Hoe werkt een automatisch horloge?

Een automatisch horloge is een horloge dat loopt op beweging. Beweging zorgt ervoor dat er energie wordt gegenereerd. Die energie zorgt er vervolgens voor dat de veertjes in het horloge in beweging worden gezet. Dit zorgt er vervolgens voor dat het horloge wordt opgewonden en de juiste tijd en de juiste datum aangeeft. Een automatisch horloge heeft dus geen batterij nodig om het te blijven doen.

Heel bijzonder en handig én hoeft dus nooit meer je batterij te vervangen. Om voldoende energie te kunnen genereren heeft een automatisch horloge een bepaald aantal rotaties per dag nodig. Gemiddeld zijn dit tussen de 600 en 800 Turn Per Day.

Minimaal aantal rotaties per dag

Het horloge heeft een minimaal aantal rotaties nodig om te kunnen draaien. Mocht je het horloge niet regelmatig dragen waardoor het in de kast blijft liggen, dan stopt het horloge na een tijdje met lopen. De meeste automatische horloges redden het echter prima als je het een dagje niet draagt. Ze zouden tot zo’n anderhalf etmaal zonder beweging moeten kunnen. Draag je je horloge regelmatig minder? Er bestaan gadgets die ervoor zorgen dat je horloge opgewonden blijft. Hoewel dit ingewikkeld klinkt, heeft een automatisch horloge voldoende aan de rotaties die ontstaan tijdens de normale dagelijkse bezigheden van de drager. Hoewel je automatische horloge wel vaart bij beweging, is teveel acute beweging juist weer niet goed. Een automatisch horloge is erg gevoelig. Sporten of outdoor activiteiten zijn dan ook niet aan te raden tijdens het dragen van een automatisch horloge.

Automatische horloges in alle vormen en maten

Automatische horloges komen in alle vormen en maten. Merken als Swatch en Seiko zijn topmerken met automatische horloges in het assortiment, maar ook Tommy Hilfiger heeft schitterende automatische horloges waarvan je nooit meer de batterij hoeft te vervangen.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *