Fossil: greater together

Fossil horloges zijn bekend over de hele wereld en dat terwijl het merk niet alleen maar horloges maakt. Dit zeer bewuste merk verkoop jaarlijks 30 miljoen horloges, 20 miljoen sieraden, 6 miljoen lederwaren en 560.000 accessoires. Zoals je kunt zien zijn horloges het belangrijkste artikel in de collectie van Fossil en terecht. De horloges zijn smaakvol, gevarieerd en kwalitatief meer dan in orde. Het bedrijf heeft als slogan ‘greater together’, hetgeen duidt op hun milieubewuste houding ten opzichte van de natuur en de mensheid. Daarnaast geeft het bedrijf ermee aan dat teamwork een van haar toppijlers is. Samen kun je betere en complexere dingen bedenken dan wanneer je dat alleen zou doen.

Het gaat om het goede gevoel

Fossil vindt het belangrijk om ervaringen te creëren die helpen om mensen een bepaald gevoel te geven. Zo maak je de mensen een beetje gelukkiger en ook verbonden met elkaar. Het merk geeft om de dingen die ertoe doen: haar klanten, werknemers en natuurlijk de aarde. Fossil is een innovatief bedrijf: bij elk accessoire dat het bedrijf ontwikkelt, is het doel om de wereld te verrassen. Het is immers leuk om steeds een groot impact te hebben op mensen. Het bedrijf heeft 15.000 medewerkers die in 150 landen verdeeld over 3 verschillende werelddelen werkzaam zijn. De administratie en aansturing zijn verdeeld over 59 kantoren en de verkoop wordt gerealiseerd vanuit 615 eigen winkels die het bedrijf als eigendom heeft. Dat noem ik nog eens impact hebben op mensen!

Duurzame ontwikkelingen

Fossil staat voor duurzaamheid en hun beleidsplannen steunen dan ook de UN duurzame ontwikkelingsdoelen. Het veranderen van de wereld in positieve zin is waar het bedrijf zich volledig voor in wil zetten. In 2015 werkte het bedrijf samen met BSR (een wereldwijd zakelijk netwerk en adviesbureau zonder winstoogmerk dat toegewijd is aan duurzaamheid) om zo nog beter uit de verf te krijgen welke zaken er nu het meeste toe doen. Daaruit kwam dat er drie hoofdpunten zijn: mensen enthousiasmeren, meer doen met minder en gemeenschappen verbeteren.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

5 reacties op “Fossil: greater together

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.