Ferrari: so much more than a car

Als we het over horloges hebben, denk je waarschijnlijk niet direct aan het merk Ferrari. Toch zijn horloges van het Italiaanse automerk populair onder met name de fans van Ferrari auto’s. Elk horloge is voorzien van het logo met het steigerende paard. Naast horloges verkopen de winkels ook kleding voor dames, heren en kinderen en diverse accessoires en verzamelobjecten. De horloges van Ferrari zijn stoer, stijlvol en robuust, geheel passend bij de uitstraling van haar auto’s.

De oorsprong van het merk Ferrari

Ferrari is gevestigd in Maranello en werd in 1929 opgericht door coureur Enzo Ferrari als raceteam. In 1945 begon het bedrijf met het ontwerp van de eerste echte Ferrari (legale straatwagen) en twee jaar later was de Ferrari 125 S een feit. Dit gebeurde onder de naam Ferrari S.p.A. Ferrari wordt vaak samen genoemd met Formule 1, waar het bedrijf veel succesvolle ervaringen opdeed. Het logo van Ferrari bestaat uit een schild op een gele achtergrond met daarop een steigerend paard. Na de race in 1923 gaven de ouders van Francesco Baracca het schild van zijn vliegtuig als eerbetoon en onderscheiding aan Enzo Ferrari. De gele kleur waarop het schild staat is de kleur van Modena. Hoe Francesco Baracca aan het paard kwam is niet geheel bekend. Er is een drietal theorieën:

– Het paard kwam van zijn cavalerieregiment

– Baracca hield van paarden

– Baracca had het paard van een Duits toestel afgenomen en is zodoende het teken van Stuttgart. In dit geval is het paard hetzelfde als dat van Porsche.

Auto’s, fanartikelen, horloges en een pretpark

Jaarlijks verkoopt het bedrijf Ferrari ongeveer 7000 voertuigen, waarvan een derde verkocht wordt in Noord en Zuid-Amerika. De verkoop van voertuigen is de voornaamste bron van inkomsten voor het bedrijf maar ook licenties en de merknaam Ferrari met bijbehorend logo dragen een zevende deel bij aan de totale omzet van ongeveer drie miljard euro per jaar. In de winkels van Ferrari zijn dus fanartikelen en horloges te koop. Daarnaast bestaat het Ferrari World Abu Dhabi pretpark met onder andere een Formule 1 achtbaan.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

8 reacties op “Ferrari: so much more than a car

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.