Diesel: for succesful living.

In 1978 werd het Italiaanse bedrijf Diesel opgericht door Renzo Rosso en Adriano Goldschmied. In 1985 kwam het bedrijf echter volledig in handen van Rosso, die er sinds 1991 zeer succesvol mee is op de markt. Zo werd er in 1996 een grote Diesel winkel geopend op Lexington Avenue in New York en bedroeg de omzet van het bedrijf in 2005 1,2 miljard.

Het bedrijf had datzelfde jaar 3300 werknemers in dienst die samen zorgden voor een kledingmerk dat zich voornamelijk richt op mannen en vrouwen tussen de 18 en de 25 jaar oud. Daarnaast heeft het merk ook een sportlijn en een lijn voor kinderkleding. De slogan van het bedrijf is dan ook erg toepasselijk: For Succesful Living.

Productie en aansturing

Naast de 200 eigen winkels die het merk heeft, levert Diesel veel als groothandel aan diverse warenhuizen en boetiekjes. De productie van de kleding en accessoires wordt verdeeld over kleine en middelgrote bedrijven. Zo worden de jeans van het merk met name in Italië gemaakt. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Molvena. Vanuit daar worden de 17 dochterondernemingen van Diesel aangestuurd. Deze bevinden zich in Azië, Noord –en Zuid Amerika en Europa.

Groot, stoer en eigenwijs

De horloges die Diesel produceert zijn voornamelijk rubuust, eigenwijs en stoer. Zowel liefhebbers van een stoere of casual look zijn blij te maken met een horloge van Diesel. De horloges van het merk zijn in eerste instantie voor heren, maar er bestaat tegenwoordig ook een moderne lijn voor dames. Een populaire lijn van Diesel horloges is de Diesel MR Daddy horloges. Deze XXL horloges zijn stoer, groot en mannelijk. Naast de 1 e lichting, heeft het bedrijf deze horloges nu ook een update gegeven. De MR Daddy 2.0 horloges zijn geavanceerder dan hun voorgangers omdat er een 3D effect verwerkt zit in de wijzerplaat. Een stoer horloge waarmee je image een boost krijgt. Naast de opzichtige en opvallende MR Daddy horloges heeft Diesel ook meer casual modellen. Deze zijn nog steeds stoer en tijdloos maar wat bescheidener dan de MR Daddy horloges. Zo ontwerpt Diesel voor iedereen een horloge dat past bij je stijl en wensen.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

6 reacties op “Diesel: for succesful living.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.