De casio g-shock: het onverwoestbare horloge

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn; een horloge dat niet kapot valt als je hem vanaf 10 meter hoogte op de keien laat kletteren, of prima werkt bij 10 bar waterdruk. En wat dacht je van een batterij die 10 jaar blijft werken zonder enig probleem. Deze ‘triple-10’ was ooit de wens van horlogemaker Kikuo Ibe. Deze horlogemaker werd jaren geleden geïnspireerd door een ‘gewone’ rubberen bal. De kern van de bal wordt beschermd door de ruimte binnenin en dus verwerkte hij dit idee in een horloge: de casio g-shock.

De tijd in elke tijdzone

Sinds 1983 is de g-shock onderhevig geweest aan allerlei technische en esthetische veranderingen maar nooit ten koste van de basis. Inmiddels is het horloge voorzien van handige extra’s zoals de g-shock gravitymaster gpw-100. Dit horloge is uniek aangezien het GPS- en radiosignalen kan ontvangen en dit op een energiezuinige wijze. Waar ter wereld je ook bent, de g-shock is meteen op de hoogte van de standaardtijd. Mochten de radiosignalen niet beschikbaar zijn, dan bepaalt het horloge de tijd door middel van GPS- signalen. De secondewijzer duidt de tijd en plaatsnaam aan van de locatie waar je je op dat moment bevindt. De kleine wijzer geeft op de drie-uurstand de breedtegraad weer.

De GPS hybrid wave ceptor is hét model van de toekomst met zonnecellen die het horloge van stroom voorzien. Daarnaast beschikt het model over diverse functies die overal ter wereld beschikbaar zijn. Casio zet daarmee de toon voor nieuwe tijdmeting en dataverwerking.

Het kleine zusje van g-shock

Voor jongere klokkijkers is er de baby-g. Dit stoer, trendy, schokbestendig en stijlvol horloge is verkrijgbaar in veel kleuren en designs. De horloges zijn er met zowel een analoge als digitale klok zodat beginnend klokkijkers goed kunnen oefenen. Ouders hoeven niet bang te zijn voor een kapot horloge; de baby-g is namelijk schok- en valbestendig door de complexe technologie. De brede keuze aan stijlen en kleuren van de baby-g zijn flitsend voor zowel de jeugd als gewaagdere volwassenen. Of je hem nu draagt naar school, op reis of als je op stap gaat: de baby-g past zich moeiteloos aan.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.