Android Wear-horloges 2.0 zonder koppeling aan smartphone

De opkomst van smartwatches is niet meer te stoppen. Deze geavanceerde horloges bieden een schat aan mogelijkheden die helemaal passen bij 2016. Waar een standaard horloge alleen diende voor het aflezen van de tijd, kun je met een smartwatch tegenwoordig internetten, muziek luisteren en de weg vinden.

Inventief horloge

Smartwatches worden onder andere verkocht door de horlogemerken Fossil en Casio. Ze beschikken over een uitgebreide collectie aan inventieve smartwatches, die uiterst geschikt zijn voor een avontuur in de buitenlucht. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een mooie boswandeling maakt in het buitenland. Niet alleen houdt je smartwatch de tijd in de gaten, ook het vinden van de weg is dankzij het horloge een fluitje van een cent. Verdwalen is met een smartwatch haast onmogelijk geworden.

Koppeling met smartphone

De huidige smartwatch dient gekoppeld te worden aan de mobiele telefoon. Met name horloges die werken met Android functioneren niet zonder een smartphone. Via je smartphone dien je bijvoorbeeld een aantal apps te activeren. Het lijkt er echter op dat er binnenkort geen koppeling meer gemaakt hoef te worden met de telefoon. Dit heeft de gebruiker te danken aan Google, die van plan is om Google Play Store aan de smartwatch te voegen. Daardoor is het op deze ‘Android 2.0’ versie mogelijk om apps van de smartwatch zelf op het horloge te installeren.

Android 2.0 op de markt

Android 2.0 is zowel voordelig voor de gebruiker als ontwerpers van de smartwatches. Bekende horlogemerken als Fossil en Casio krijgen het dan ook iets makkelijker. Voortaan is het namelijk voldoende om alleen een horloge versie van een app te ontwerpen. Dit scheelt uiteraard aardig wat tijd en moeite. Bovendien komen apps in een positiever daglicht te staan. De apps uit de PlayStore zijn voor bezoekers namelijk makkelijker te ontdekken. Waarschijnlijk komt Android 2.0 in 2017 op de markt, maar een precieze datum is nog niet gegeven. Het uitbrengen van de nieuwe applicatie is onlangs uitgesteld. Dit komt door het feit dat Google van ontwikkelaars ontzettend veel tips voor verbeteringen heeft ontvangen.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.